Skip to main content

HAGEFESTIVALEN 2022

24 - 25 juni i Kurbadhagen i Sandefjord 🌿

BJØRN TOMREN

FREDAG

𝗕𝗷ø𝗿𝗻 𝗧𝗼𝗺𝗿𝗲𝗻 har i høst imponert hele Norge. Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne har Tomren på kort tid rukket å bli folkeeie, og omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene». Du kan oppleve på Hagefestivalen fredag 24. juni.

MYRA

LØRDAG

𝗠𝘆𝗿𝗮 har trollbundet Norge med sine uforglemmelige liveopptredner og du kan oppleve henne på Hagefestivalen lørdag 25. juni!

Myra er blant annet aktuell med det etterlengtede debutalbumet! – Bokser og ballerina er min måte å forene to sterke kontraster ved meg selv på. Dette albumet er en håndfast aksept av begge sidene.
Albumet inneholder låter som representerer begge sidene, og inkluderer singlene «Dovre faller», «Svart Lamborghini», «Se vekk» og «Kan ikke falle». Musikken gjenspeiler den innvendige kampen om hvilken side som skal få dominere.
– Jeg har kjent på press og forventninger til ulike roller, for eksempel som rapper, eller svart kvinne. Men jeg har sett hvor dynamiske vi kan være, særlig i musikken. Jeg vil bevege meg med musikk, og ikke begrense noe. Og dermed så får hon der bokseren og hon der ballerinaen sitt utløp. Og då e det bare å la de to få leve!

THOMAS DYBDAHL

FREDAG

𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝗗𝘆𝗯𝗱𝗮𝗵𝗹, Norges egne folksoulhelt kommer og spiller sine sterke låter solo under festivalen fredag 24. juni!

Det er snart tjue år siden debutalbumet That Great October Sound. Thomas Dybdahl har siden stått støtt som en stor vokalist og låtskriver. Med helstøpte album og liveopplevelser igjen og igjen har han gjennom to tiår hatt et hengivent publikum både internasjonalt og her hjemme, siden From Grace nådde fansen for tjue år siden.

Med sin trofaste gitar, alene på scenen, skinner låtene hans sterkt. Både med nye låter og en tjue år gammel klassiker går det rett hjem hos publikum! Og med sitt niende album Fever overrasker Dybdahl alle dem som forbinder artisten med sår melankoli. Her møter vi en «fri og leken Dybdahl» som Dagbladet slår fast i sin anmeldelse. Ut av melankolien og inn i funken og soulen. Vi gleder oss til å bli tatt med inn i Dybdahls frie og åpne låtunivers.

SONDRE LERCHE

LØRDAG

𝗦𝗼𝗻𝗱𝗿𝗲 𝗟𝗲𝗿𝗰𝗵𝗲 med band - én av landets råeste artister og komponister avslutter festivalen lørdag 25. juni!

Han har nettopp sluppet dobbeltalbumet "Avatars of Love" og allerede høstet fantastiske anmeldelser. NRKs anmelder kunngjør at dette er "et av tidenes beste norske album" og skriver blant annet "Jeg har sjeldent hatt gleden av å fortape meg så voldsomt i et album som jeg har gjort med dette."

6/6 - NRK - Et av tidenes beste norske album
6/6 - Bergens Tidende - Han har overgått seg selv
5/6 - Dagbladet - På sitt mest kreative

«For meg handler denne platen om å stå helt alene for første gang, midt i livet. Albumet ble til i en periode preget av lite søvn og mye bevegelse. Jeg følte meg kaotisk, sulten og splittet. Sangene dras ofte i helt motsatte retninger i søken etter spenning, frihet, distraksjon. Og det er teksten som drar, og setter premissene,» sier Lerche.

DROMEDAR

LØRDAG

Dromedar spiller opp til dans og magi på Hagefestivalen lørdag 25. juni!

Bander spiller en leken variant av elektronika, postpunk og bortførende dansemusikk. Med røtter i performancekunst og do-it-yourself musikkproduksjon er konsertene et hypnotiserende kunst-show. Dromedar har vært synlige på undergrunn og kunstscenen siden 2011, og fremført konserter på diverse musikkscener i inn-og utland. Til sommeren spiller de på åpningen av Nasjonalmuseet og slipper albumet Human Condition.

MELIS

FREDAG

Melis fra Sandefjord er kjent for å trollbinde sitt publikum og med sin ekstroverte scenepersonlighet tar hun deg med inn i sitt musikalske univers, med referanser som Beyonce og Destiny's Child.

Hvis du lytter deg forbi R&B’en og pop’en kan man også høre hennes røtter til jazzen.

Debutalbumet «I Still Write Songs About You» slippes 6. mai og er en reise i nyreslaget ved et brudd, videre inn i selvmedlidenheten- og ensomhetens basseng, for deretter å gå inn i refleksjoner rundt hva som har vært, hvorfor det endte som det gjorde, og hva man potensielt kan gjøre annerledes neste gang. Det er en plate full av heiarop til seg selv da Melis ønsker å gi lytteren en følelse av håp. For hvis man stoler nok på seg selv i prosessen vil alt gå bra til slutt.

Av albumets 12 spor, er allerede 3 av låtene listet på NRK P1, og flere har blitt anbefalt av NRK P3 Urørt.

Fredag 24.juni er hun klar for å spille musikk for hjembyen Sandefjords varme sommergjester på årets Hagefestival! Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av.

MINA NYSTAD

LØRDAG

𝗠𝗶𝗻𝗮 𝗡𝘆𝘀𝘁𝗮𝗱 fra Sandefjord studerer musikk på Berklee college of music i Boston, USA. Se frem til et sommerlig sett med en god blanding av egenkomponert materiale og jazz-låter lørdag 25. juni.Borgen & Nygaard har grillene fyrt opp gjennom hele festivalen med sin nydelige grillmeny!

GUS POLDEN

FREDAG

25 år gamle Gus Polden har de siste årene vist seg som en svært dyktig låtskriver og multi-instrumentalist. Etter å ha jobbet tett med Sebastian Zalo både på låtskriversiden og som fast musiker i flere år, debuterte han nylig som soloartist med låten «Hardere vær».

Gus Polden kommer fra en familie full av prisbelønte musikere og han plukket selv opp gitaren i tidlig alder. Det var derimot aldri en selvfølge at han selv skulle stige ut i rampelyset og fremføre sine egne låter. I samarbeidet med andre artister opplevde han at flere låter som ble skrevet ble svært personlige og direkte tilknyttet hans eget liv, og det ble klart at han selv måtte stå som avsender på disse.

Som en uanstrengt historieforteller og eminent musiker serverer Gus musikk som setter ord på temaer mange kan relatere til og kjenne seg igjen i. Denne høsten har han sluppet sine tre første låter, og snart venter hans debut ep “Tidlig Forhold”

IDA STEIN

LØRDAG

𝐈𝐝𝐚 𝐒𝐭𝐞𝐢𝐧 fra Sandefjord har lenge vært i den kollektive bevisstheten til musikk-Norge. På scenen lekes det med nye og gamle låter i en blanding av elektronika, pop og hint av jazz. Hør henne med band lørdag 25. juni!

DUVEL

FREDAG

𝗗𝘂𝘃𝗲𝗹 svever over indiejungelen og har fått rykte på seg for direkte og intense live-opplevelser. Opplev dem i Hagen fredag 24. juni!

Med sitt nye selvtitulerte album tar de musikalsk steget ut av blitzkjelleren, men trassen og diy-etikken forblir i god behold. Bandet har fått rykte på seg for direkte og intense live-opplevelser, eller som råkkfolk.no skriver, “de er ganske kjipe i fremtoning og holdning”.

HAGEFESTIVALEN

24 - 25. JUNI

En unik festival i hjertet av Sandefjord sentrum, ute i byens hyggeligste konserthage, Kurbadhagen. Opplev artister som 𝗠𝗬𝗥𝗔, 𝗦𝗢𝗡𝗗𝗥𝗘 𝗟𝗘𝗥𝗖𝗛𝗘 & 𝗧𝗛𝗢𝗠𝗔𝗦 𝗗𝗬𝗕𝗗𝗔𝗛𝗟.

AFTERPARTY KLUBB FX

LØRDAG (INNE)

Klubb FX vol.1 i Sandefjords hyggeliste hage/bar og nå klubb!!
Hagefestivalen afterparty-edition.
Martin Bjørnersen, Frisyro Bolani & SYNK spiller fet musikk - du danser!
House, Disco, Ghetto Tech ++++
Fri entré for alle med festivalpass/lørdagspass Hagefestivalen.
- førstemann til mølla!
___
Lineup Hagestivalen:
// Sondre Lerche // Myra // Thomas Dybdahl // Bjørn Tomren // Melis // Dromedar // Ida Stein // Gus Polden // Duvel // Mina Nystad // - bli med på konserter og få med klubbpass gratis!

FESTIVALGRILL

Borgen & Nygaard har grillene fyrt opp gjennom hele festivalen med sin nydelige grillmeny!

PROGRAM

PROGRAM